Lichaamsgerichte therapie en coaching
In beeld
Gevoel is iets van je ervaart in je binnenwereld.
Dit is iets heel persoonlijks.
Hoe vindt jouw binnenwereld zijn weg naar buiten?
Emotioneel vallen
Er zit zoveel schrik op echt voelen. Liever voelen we niet. We denken over wat we menen te voelen. Vertragen, stilzetten en echt gaan voelen.
Dat voelt alsof je van je hoofd dieper in jezelf valt. We vinden iets terug waar we doordat we in ons hoofd zaten niet bewust van waren. Door te voelen wat er te voelen is (en er niet met gedachten van weg te gaan) kom je in werkelijk contact met jezelf.
​
​
Beeld: Anna
Thuiskomen
Allemaal kennen we het gevoel last te hebben van onszelf. We ervaren angst, irritatie, frustratie, er is een gevoel dat iets in de weg zit. Misschien wil je het wel helemaal weg hebben. En daarmee duwen we een deel van onszelf weg.
​
Door het aan liefdevol, open en nieuwsgierig aan te kijken kan het echt gezien en gehoord worden.
​
​
Beeld: Anna
Afwezig aanwezig
Soms zijn we ons er niet van bewust dat we niet helemaal aanwezig zijn. Een deel van ons is onbewust ver teruggeschrokken. Onszelf terugtrekken ervaren we als veilig. Wat we ons vaak niet beseffen is dat onszelf op grote afstand plaatsen tot de buitenwereld. We zijn alleen met onze binnenwereld.
Schrikken vraagt tijd om te ontschrikken. Onszelf bewust worden van deze weg maakt dat we ook weer terug kunnen komen en bewust aanwezig zijn.
​
​
Beeld: Anna
Onderbroken uitreiking
Alleen is ze. Onbereikbaar. Ze heeft zich diep in zichzelf teruggetrokken. Zover dat ze zelf niet weet waar ze is. Zo ver, dat de afstand tot de buitenwereld onoverbrugbaar voelt. Ze is gestopt met uitreiken.
​
En diep diep vanbinnen ligt haar verlangen verscholen:
​
hou me vast...
​
Beeld: Anna
In tweestrijd
In tweestrijd; niet voor-, niet achteruit.
In strijd met jezelf omdat we van allerlei dingen moeten en niet willen.
Die strijd kost energie en maakt dat we ons machteloos voelen om te bewegen.
Het herkennen van beiden stemmen maakt dat we echt kunnen kiezen voor wat klopt voor jou.
​
​
Beeld: Sophie Verger
Kom nou!
Ken je dat gevoel, dat gevoel dat je niet wil, niet durft, jezelf schrap zet? Wat heeft dat deel te vertellen? Waar is het bang voor?
Dit deel neemt het soms onbewust in ons over. Door te luisteren kunnen we de moed en kracht weer vinden van het onbevangen kind in ons:
kom we gaan!
​
​
Beeld: Sophie Verger
Wond
Verscheurd van pijn.
Nietsontziend en dwars door je heen.
Pijn tot in je kern.
​
​
Beeld: Anna
.
.
​
​
​
​